Založ si blog

Vraj deň matiek

Natrafil som na jedno video. Dosť zvláštne. Ide o reklamu potravinového reťazca v Nemecku Edeka ku dňu matiek. Skupina Edeka Group je najväčšou nemeckou supermarketovou spoločnosťou s 20,3% podielom na trhu (originál reklama je TU  a verzia s prekladom TU).

Pozrel som si toto video a to, čo som si všimol, bolo:

  • Rozpor medzi obrazom a textom
  • Podmanivá hudba
  • Vystupujú tam len otcovia belosi
  • Sú zobrazení len v situáciách keď sa im nedarí, nekonali najlepšie v danej chvíli, sú bezradní, nevšímaví, …
  • Sú zobrazení len v situáciách, ktorých naše ženy a matky našich detí zvládajú lepšie ako my
  • Zábery silne znevažujú konanie otcov/mužov.

Moje úvahy:

  • Ak sa v reklame porovnávajú produkty rôznych spoločností, je to neetické. Prečo však v tejto reklame porovnávajú mužov a ženy (otcov a matky), keď je to neporovnateľné? Mama aj otec majú v rodine nezastupiteľné miesto. Zaujímavé, že v tomto videu, skôr vybrali situácie, ktoré sú pre mami prirodzenejšie, a tým poukázali na neschopnosť octov v týchto situáciách. Otcovia skôr inklinujú k vytvoreniu bezpečného prostredia a zabezpečenia rodiny. Každý v rodine má svoju rolu, postavenie.
  • To čo sa deje v západnej Európe sa skôr, či neskôr objaví aj u nás. Máme čas sa na to pripraviť a zastaviť tento deštrukčný proces. Určite existujú spôsoby, ako to urobiť, aby sme to nedopustili. Teraz stačí, aby sme sa zjednotili a podporovali tradičné hodnoty. Boli obozretní v tom, že tieto aktivity sú pre nás bežných a normálnych ľudí nebezpečné a vytvárajú do budúcna veľké problémy pre ďalšie naše generácie.
  • Začínajú sa objavovať reklamy, ktoré nepropagujú výrobok, ale šíria určité „posolstvo“, namierené proti niekomu (väčšinou proti tomu a tým, ktorí predstavujú väčšinovú a normálnu časť spoločnosti). Pozrite v akom svetle sú prezentovaní belosi a v akom černosi v tomto videu. Z nejakého pre mňa neznámeho dôvodu sa veľké korporácie angažujú v týchto témach.
  • EÚ robí propagáciu aktivitám, ktoré sú pre spoločnosť (nás bežných ľudí) z dlhodobého hľadiska nebezpečné alebo degeneratívne (migranti, LGBTI). Napr. Priamo Európsky parlament má na svojom FB túto reklamu na blížiace sa voľby, čím aj propaguje bytosti, ktoré sú stratené a pomýlené. Naopak, EÚ necháva bez povšimnutia a podpory základy súčasnej spoločnosti (tradičná rodina, vlastenectvo a ich ochrana).
  • Video ku „dňu matiek“ nehľadá, nepoukazuje na to, čo sú silné stránky matiek, žien a čo jedinečné matky do rodiny prinášajú ani nepoukazuje na to, ako vzájomne v prospech celej rodiny môžu mamy a otcovia spolupracovať a využívať v prospech celku svoje silné stránky. Naopak! Uplatňujú na nás „rozdeľuj a panuj“. Keď sa necháme rozdeliť, budú si môcť ľahšie s nami robiť, čo chcú. A to by bolo škoda.

Test – bio-robot alebo ľudská bytosť?

16.02.2024

Ak máte chuť si urobiť test či ste bio-robot alebo ľudská bytosť, môžete to urobiť teraz. Stačí si pozrieť priložené video (z parlamentu cca 9 min). Toto video je potrebné, aby ste si dopozerali do konca. A na záver napísali/pomenovali dôležitejšie veci z tohto videa, ktoré rečník uviedol. Je bezvýznamné, či s rečníkom súhlasíte alebo nesúhlasíte. Ak video [...]

Video z Davosu je síce falošné, ale . . .

18.01.2024

Toto video je falošné – https://rumble.com/v47f50r-new-wef-participant-crashes-2024-davos-meeting.html. Neudialo sa to tak, ako je to zachytené vo videu. Čo však je aj napriek tomu, že video je falošné, pozitívne na tomto videu? Ukazuje je, že vieme o čom je Nový svetový poriadok a že ho odmietame aj s tými, ktorí ho presadzujú. Ide o samozvané „elity“, ktoré [...]

Dôsledky migrácie v Nemecku

29.10.2023

Na úvod začnem definíciou štátu. Štát je systém samosprávy spoločnosti, schopný i napriek vplyvu vonkajších faktorov zaistiť rozvoj alebo aspoň prežite národa bez straty jeho kultúrnej a národnej identity. Svoju funkciu môže plniť len vtedy, ak štát disponuje suverenitou. Teraz k samotnej téme. V Nemecku sa každoročne zverejňujú najobľúbenejšie krstné mená [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

Július Bugár

Stránka, kde píšem, čo považujem v danej chvíli za dôležité

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 85575x
Priemerná čítanosť článkov: 3169x

Autor blogu

Kategórie