Založ si blog

Koniec striedania času – ďalšia hra, ktorú nám tí zhora podsúvajú.

Minulý týždeň som si so záujmom prečítal správu o konci striedania času v EÚ. Schválil to Európsky parlament. Čo som sa však veľmi prekvapil bola práve táto informácia:

„Členovia Výboru EP pre dopravu a cestovný ruch (TRAN) navrhli, aby v tých krajinách Únie, ktoré sa už „navždy“ rozhodnú pre letný čas, došlo k poslednej zmene hodín v noci zo soboty na nedeľu koncom marca 2021. A tie krajiny, ktoré si budú chcieť ponechať svoj štandardný čas, známy aj ako „zimný čas“, naposledy otočia ručičkou na hodinách poslednú októbrovú nedeľu roku 2021.“

Nemôžem sa ubrániť dojmu, že nás „náš“ Európsky parlament chce vystaviť ďalšej nezmyselnej hre (v súlade s prísloviami „Chlieb a hry“ a hlavne „Rozdeľuj a panuj“).

Kam sa podel zdravý rozum členom výboru EP pre dopravu a cestovný ruch? Toto by zrejme sami nevymysleli. Niekto im poradil takýto na hlavu postavený návrh.

Nestačím sa čudovať, ako pri striedaní času, kde je úplne zrejmé, že je to vec, aby sme toto mali všetky členské rovnako nastavené rovnako. Vo veci, čo máme mať rovnako, nám podsúvajú možnosť, to mať každý inak. A naopak, tam, kde si majú členské štáty nastaviť veci individuálne vzhľadom na ich hodnoty, tradície (migranti, LGBTI, …), nám zas natláčajú, že musíme mať rovnaký prístup. V EÚ tam hore nadobro stratili zdravý rozum a robia všetko, aby sme cez liberálny prístup stratili zdravý rozum aj my dole (diskutujte cez pluralitu názorov, vyberte, čo uznáte za vhodne). Nedopusťme to.

O takejto somarine ako je, aký čas si máme nechať, nemá byť žiadna diskusia, lebo prirodzený čas je len jeden – a tým je, keď je slnko najvyššie, vtedy je poludnie, tzn. máme si nechať „zimný čas“ (už aj jeho názov je zavádzajúci, lebo on nie je zimný on je normálny). Ušetrený čas prekárania sa, ktorý čas komu viac vyhovuje, venujme sa radšej dôležitým veciam. Ako napríklad – ako sa máme my bežní ľudia spojiť a meniť informačné pole v oblastiach, ktoré majú zásadný vplyv na našu budúcnosť a budúcnosť našich detí (základne cudzích štátov na našom území, kto je naším nepriateľom a nemá byť ním, LGBTI, migranti, ako zvýšiť našu suverenitu a pod.).

 

Test – bio-robot alebo ľudská bytosť?

16.02.2024

Ak máte chuť si urobiť test či ste bio-robot alebo ľudská bytosť, môžete to urobiť teraz. Stačí si pozrieť priložené video (z parlamentu cca 9 min). Toto video je potrebné, aby ste si dopozerali do konca. A na záver napísali/pomenovali dôležitejšie veci z tohto videa, ktoré rečník uviedol. Je bezvýznamné, či s rečníkom súhlasíte alebo nesúhlasíte. Ak video [...]

Video z Davosu je síce falošné, ale . . .

18.01.2024

Toto video je falošné – https://rumble.com/v47f50r-new-wef-participant-crashes-2024-davos-meeting.html. Neudialo sa to tak, ako je to zachytené vo videu. Čo však je aj napriek tomu, že video je falošné, pozitívne na tomto videu? Ukazuje je, že vieme o čom je Nový svetový poriadok a že ho odmietame aj s tými, ktorí ho presadzujú. Ide o samozvané „elity“, ktoré [...]

Dôsledky migrácie v Nemecku

29.10.2023

Na úvod začnem definíciou štátu. Štát je systém samosprávy spoločnosti, schopný i napriek vplyvu vonkajších faktorov zaistiť rozvoj alebo aspoň prežite národa bez straty jeho kultúrnej a národnej identity. Svoju funkciu môže plniť len vtedy, ak štát disponuje suverenitou. Teraz k samotnej téme. V Nemecku sa každoročne zverejňujú najobľúbenejšie krstné mená [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Július Bugár

Stránka, kde píšem, čo považujem v danej chvíli za dôležité

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 86535x
Priemerná čítanosť článkov: 3205x

Autor blogu

Kategórie