Založ si blog

„Slovensko preber sa“

Dostali sa mi do pozornosti nasledujúce 3 texty:

 

1. LIBERALIZMUS. Bezduché presvedčenie „elitárnej” lúzy o tom, že ak všetci takýto liberáli dostanú právo tárať, čo sa im zachce, tak spoločnosť začne prosperovať hneď potom, ako liberáli prevezmú moc do svojich rúk. Liberalizmus pramení z „elitárneho” nezodpovedného diletantizmu v otázkach sociológie a stotožnenia svojho liberálneho-individualistického rojčenia so životnými ideálmi celého národa. Je spojený s krajnou agresivitou a pohŕdaním voči všetkým, ktorí nezdieľajú liberálnu formu myšlienok. Všetci neliberáli sú v očiach liberála spiatočníkmi, spodinou, dezolátmi.

 

2. Samo Chalupka

Boli sme my, boli medzi národmi,

ako ten náš Kriváň nad tými Tatrami.

Stojí ešte, stojí Kriváň nad Tatrami:

bude Slovák, čím bol medzi národami.

 

3. Janko Matúška (naša hymna)

To Slovensko naše posiaľ tvrdo spalo,
ale blesky hromu
vzbudzujú ho k tomu,
aby sa prebralo.

 

Obaja štúrovci sa nevenovali len literatúre, ale zaujímali sa i o dejiny, osud národov a ich zápas za slobodu. Svoje životy zasvätili práci venovanej suverenite národa.

A práve liberalizmus a progresivizmus vo svojich praktických krokoch bude potláčať národné záujmy, aby už nebolo všetko, čo Slovákov robí Slovákmi a Slovensko Slovenskom.
Takže je najvyšší čas stať sa: „Slovákmi, čím boli medzi národami“ a je čas, aby sme „prestali tvrdo spať“ a konečne „Slovensko prebrali“.

 

PS:

Inak ma veľmi zaujíma, čo konkrétne mal na mysli Samo Chalupka, keď napísal akí sme boli v minulosti a čím sa máme stať (v porovnaní s ostatnými národmi).

Aké významne miesto máme mať medzi národmi !

Test – bio-robot alebo ľudská bytosť?

16.02.2024

Ak máte chuť si urobiť test či ste bio-robot alebo ľudská bytosť, môžete to urobiť teraz. Stačí si pozrieť priložené video (z parlamentu cca 9 min). Toto video je potrebné, aby ste si dopozerali do konca. A na záver napísali/pomenovali dôležitejšie veci z tohto videa, ktoré rečník uviedol. Je bezvýznamné, či s rečníkom súhlasíte alebo nesúhlasíte. Ak video [...]

Video z Davosu je síce falošné, ale . . .

18.01.2024

Toto video je falošné – https://rumble.com/v47f50r-new-wef-participant-crashes-2024-davos-meeting.html. Neudialo sa to tak, ako je to zachytené vo videu. Čo však je aj napriek tomu, že video je falošné, pozitívne na tomto videu? Ukazuje je, že vieme o čom je Nový svetový poriadok a že ho odmietame aj s tými, ktorí ho presadzujú. Ide o samozvané „elity“, ktoré [...]

Dôsledky migrácie v Nemecku

29.10.2023

Na úvod začnem definíciou štátu. Štát je systém samosprávy spoločnosti, schopný i napriek vplyvu vonkajších faktorov zaistiť rozvoj alebo aspoň prežite národa bez straty jeho kultúrnej a národnej identity. Svoju funkciu môže plniť len vtedy, ak štát disponuje suverenitou. Teraz k samotnej téme. V Nemecku sa každoročne zverejňujú najobľúbenejšie krstné mená [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

Július Bugár

Stránka, kde píšem, čo považujem v danej chvíli za dôležité

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 87465x
Priemerná čítanosť článkov: 3239x

Autor blogu

Kategórie