Založ si blog

Aké sú záujmy Spojených štátov amerických na Ukrajine?

V tomto blogu som písal, ako vidia Ukrajinci situáciu v krajine: vojna prebieha medzi SŠA a Ruskom.

 

Ide o objektívnu pravdu. Prečo objektívnu? Lebo to vychádza z cieľov, ktoré majú SŠA na Ukrajine (aj v Európe). Tieto ciele sú dlhodobé a hovoril o nich George Friedman americký spravodajský expert a odborník na národnú bezpečnosť na Konferencii neziskovej organizácie – The Chicago Council on Global Affairs vo februári 2015.

Časť preloženej prednášky si môžete pozrieť TU.

Najvýznamnejšie informácie z tohto videa sú:

  • SŠA chce napádať vojensky nepohodlné krajiny, pričom tie krajiny vzhľadom na silu SŠA napadnúť nemôžu – toto SŠA považuje za úžasnú(!) vec
  • Na pevnine môžu byť SŠA ľahko totálne prečíslené. Je ťažké pre SŠA fyzicky okupovať Euroáziu. SŠA majú v takejto situácii tieto možnosti:
    • Dávať hospodársku, vojenskú pomoc, poradcov, príp. uskutočniť preventívny vojenský útok na nepohodlnú krajinu
    • Poštvať proti sebe susediace štáty
    • Do čela štátov si dať svojich ľudí, ktorí uprednostnia záujmy SŠA pred záujmami vlastného obyvateľstva
  • (Nejde o nič nové – tento prístup v minulosti uplatňovali aj Briti, keď vyprovokovali vojny, aby Európania bojovali medzi sebou.)
  • Generálny veliteľ armády SŠA Hodges navštívil Ukrajinu a odovzdal americké vyznamenania ukrajinským bojovníkom. Cudzím bojovníkom sa medaily nedávajú, z toho teda vyplýva, že považoval ukrajinskú armádu za svoju armádu.
  • SŠA potrebuje vybudovať okolo Ruska „sanitárny koridor“ – medzimorie
  • SŠA sa potrebuje dostať hlboko do Ukrajiny, aby boli 100km od Stalingradu a 500km od Moskvy. To si už Rusi nebudú môcť nevšímať – je to pre nich existenčná hrozba. Preto Rusi potrebujú aspoň neutrálnu Ukrajinu.

Z takto pomenovaných cieľov vyplýva:

  • Ukrajinci aj napriek propagande vidia skutočnú realitu a vymývanie mozgov ani tam nefunguje úplne
  • Súčasných predstaviteľov Ukrajiny si tam dosadili SŠA, aby mohli rozoštvávať Ukrajinu a Rusko.
  • SŠA podporuje nacistické vedenie Ukrajiny – je to jasné z toho, že 8 rokov zabíjali vlastných ľudí v dvoch republikách (DNR, LNR), ktoré odmietli štátny prevrat, ktorý prebehol po majdane v roku 2014.
  • (Ako sa pripravuje majdan, prevrat si môžete prečítať TU.)
  • Zapredané média robia dymovú clonu, aby čo najdlhšie udržali v nevedomosti ľudí, ktorí nemajú záujem hľadať pravdu
  • Na Slovenku má SŠA tiež svojich dosadených ľudí. Je to zrejmé podľa spôsobu akým „naši“ predstavitelia neplnia to, čo my potrebujeme, ale ako napĺňajú cudzie záujmy (zmarenie referenda, zmluva so SŠA)

Veci, ktoré sa okolo nás dejú, sú z jedného hlavného dôvodu – aby sme sa začali v štatisticky významnom množstve zaujímať o to, ako sa veci v skutočnosti dejú.

Nepozerať sa len na javisko, obrazy ktoré tvoria zapredané média a politici, ale hľadať aj subjekty, záujmy a ciele, ktoré sú v zákulisí (ako napr. teraz záujmy SŠA v konflikte na Ukrajine).

 

Čo najviac z nás ľudí má precitnúť a vidieť, čo sa deje.

A následne môžeme podporovať tých správnych ľudí a najlepšie procesy, aby sme my, bežní ľudia živiaci sa vlastnou prácou, mali spokojný, dôstojný a šťastný život s mierovým nebom nad hlavou.

Test – bio-robot alebo ľudská bytosť?

16.02.2024

Ak máte chuť si urobiť test či ste bio-robot alebo ľudská bytosť, môžete to urobiť teraz. Stačí si pozrieť priložené video (z parlamentu cca 9 min). Toto video je potrebné, aby ste si dopozerali do konca. A na záver napísali/pomenovali dôležitejšie veci z tohto videa, ktoré rečník uviedol. Je bezvýznamné, či s rečníkom súhlasíte alebo nesúhlasíte. Ak video [...]

Video z Davosu je síce falošné, ale . . .

18.01.2024

Toto video je falošné – https://rumble.com/v47f50r-new-wef-participant-crashes-2024-davos-meeting.html. Neudialo sa to tak, ako je to zachytené vo videu. Čo však je aj napriek tomu, že video je falošné, pozitívne na tomto videu? Ukazuje je, že vieme o čom je Nový svetový poriadok a že ho odmietame aj s tými, ktorí ho presadzujú. Ide o samozvané „elity“, ktoré [...]

Dôsledky migrácie v Nemecku

29.10.2023

Na úvod začnem definíciou štátu. Štát je systém samosprávy spoločnosti, schopný i napriek vplyvu vonkajších faktorov zaistiť rozvoj alebo aspoň prežite národa bez straty jeho kultúrnej a národnej identity. Svoju funkciu môže plniť len vtedy, ak štát disponuje suverenitou. Teraz k samotnej téme. V Nemecku sa každoročne zverejňujú najobľúbenejšie krstné mená [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Július Bugár

Stránka, kde píšem, čo považujem v danej chvíli za dôležité

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 86278x
Priemerná čítanosť článkov: 3195x

Autor blogu

Kategórie